Categorie: Nieuws

Energie besparing met kunststof kozijnen

De grote energie besparing bij het aanschaffen van kunststof kozijnen heeft vele redenen.

Kunststof kozijnen hebben een erg lange levensduur en zijn voor een groot deel gemaakt van recyclebaar materiaal. Ook bij de productie van kunststof kozijnen komt natuurlijk productie afval vrij. Dit kan echter voor het grootste deel ook gelijk weer gerecycled worden. Mocht het kunststof kozijn na een aantal decenia toch vervangen moeten worden, dan is het kozijn weer volledig recyclebaar. Dit op zich zelf zorgt al voor een gigantische energie besparing in vergelijking met vele andere kozijnen.
Daarnaast bevatten moderne kozijnen vaak hoogrendementsglas, daarnaast zijn de kunststof kozijnen van JKB gemaakt met hoog isolerende kunststof profielen. Welke door de ruimtes in het profiel de lucht vasthouden.

Oftewel, een grote besparing voor milieu en portemonnee.

Laat de warmte niet weg stromen! Zijn de oude kozijnen vervangen voor nieuwe kozijnen? Pas op! Alsnog kan een groot deel van de wartme ontsnappen door bijvoorbeeld een oude, slecht sluitende voordeur of een tochtend wc- raampje.

Subsidie regeling blijft doorlopen

Een goed geisoleerde woning zorgt niet alleen voor een verhoogd leef klimaat. Net zo belangerijk zorgt het ook voor een grote besparing van uitgaven.

Als eigenaar-bewoner ontvang je ook dit jaar nog subsidie bij het uitvoeren van energie besparende aanpassingen aan je woning. De regeling start vanaf 2 energie besparende aanpassingen.Zoals bijvoorbeeld nieuwe kozijnen met hoogrendementsglas.

Meer informatie over de subsidie regeling bij energie besparende maatregelen?